Pakolás, szállítás, rögzítés, indul a költözködés


Túl vagyunk az előkészületeken, minden biztonságos csomagolást kapott, nem marad hát más hátra, mint felpakolni mindent a teherautóra.

Fontos, és pénztárcába vágó kérdés a megfelelő méretű szállító jármű megválasztása. Ha nagy az autó, az nem csak hogy drágább, de nehezebb is vele mozogni a városban (különösen érvényes ez a budapesti, és főleg belvárosi költöztetések esetén.) és a házkörül, arról már nem is beszélve, hogy sokkal nehezebb biztonságosan rögzíteni a szállítás előtt a rakományt. Tehát a megfelelő méretű autó, nemcsak jobb, de olcsóbb is!

Másik kulcs kérdés a pakoló segédek száma. Ha vannak a rokonságban barátok között, olyanok akik szívesen segítenek azzal is sokat spórolhatunk. Célszerű már a teherautó megérkezése előtt az utcára hordani amit csak lehet, ilyenkor is jól jön valaki, aki őrzi a holmikat. Ha előre kihordjuk a bútorokat, dobozokat, és minden egyebet, akkor lényegesen rövidebb ideig tart a költözködés, és csökken az óradíj is, ezzel is még olcsóbbá tehetjük magunknak a költöztetés árát.