Hasznos tanácsok költözés előtt állóknak.

A költözés megtervezéséhez tanácsaink:

Költözés-költöztetés-budapest  A költöztetés előtt időben keressünk egy költöztető céget az interneten.
Sok felesleges munkától kímélhetjük meg magunkat azzal ha olyan vállalkozást választunk, akik vállalják a csomagolást, hozzák a költöztető dobozokat, rakodókat.
Ha tudjuk előre mit mennyiért vállalnak el, akkor ezeket az előkészületeket már nem is kell elvégeznünk, persze ez csak akkor igaz, ha nem mi magunk szeretnénk becsomagolni, és lehordani a bútorainkat, berendezési tárgyainkat, és minden egyebet a lakásból.


Jó előre kezdjünk neki mindazoknak a munkáknak, amiket mi magunk fogunk elvégezni.
Ha nem hoz a költöztető cég dobozokat, akkor ezeket is érdemes a közeli boltokból (zöldségesnél például) beszereznünk. Háziállatunkat is érdemes a költözés idejére elhelyeznünk ismerősünknél, hogy ne legyen útban. Hűtőszekrényt, fagyasztót lehetőleg ürítsük ki. Ha ez nem lehetséges, akkor hagyjuk a pakolásnál a végére, és az új lakásban ezek legyenek az elsők amiket felviszünk, és újra beüzemelünk.


Lényegesen csökkenthető a költöztetés ideje:

  • Ha mire megérkezik a költöztető autó a bútorok nagyrészét már le/ki vittük a lakásból, így már csak fel kell pakolni az autóra a segédeknek. Eközben a többiek hozhatják az apróságokat.
  • Mikor a cél állomásra érkezünk ne kezdjük behordani a dolgokat, hanem igyekezzünk mihamarabb kipakolni az autót. Ezzel rövidebb lesz a fizetendő óradíj, behordani ráérünk azután is, ha már a kocsi elment.
  • Ne rendeljük az autót kora reggelre, mert sem a fent leírtakra, sem az esetleges segítőink eligazítására nem lesz időnk. Arról nem is beszélve, hogy kávézni, és felébredni is kell idő mindenkinek. 🙂

Kíméljük magunkat!

Ne akarjunk mindennel egy nap alatt végezni! A kapkodásból csak felesleges stressz és feszültség keletkezik, ügyeljünk arra, hogy a hangulat jó legyen végig. Könnyebb lesz mindenkinek a munka és nem marad senkiben rossz érzés a költözés végén. Ne felejtsük, a segítők nekünk tesznek szívességet.

A sietségből egyébként is sokkal gyakrabban lesz a végén baleset, amiben vagy a tárgyaink, vagy a segítőink sérülnek meg, az meg senkinek nem hiányzik.

Ne rendeljük az autót kora reggelre, mert sem a fent leírtakra, sem az esetleges segítőink eligazítására nem lesz időnk. Arról nem is beszélve, hogy kávézni, és felébredni is kell idő mindenkinek. 🙂


Étel – ital:

Már a költözés megkezdése előtt bízzuk meg a család hölgytagjait, hogy készítsenek olyan ételeket amik egyszerűen és gyorsan fogyaszthatóak. Ha hosszú ideig tart a költözés (többnyire így van) a segítőink és mi magunk is meg fogunk éhezni. Olyankor jól jön néhány tápláló falat amit hirtelen bekaphatunk. Legyen elég innivaló is előre megvásárolva, főleg víz és üdítő italok. Kerüljük az alkoholos innivalókat, mert könnyen baleset lehet a vége.. Ünnepelni ráérünk akkor is ha már minden a helyén van!  🙂


Ha kifutunk az időből:

Bizony gyakran előfordul a költözéskor, hogy nem jut idő mindent kicsomagolni és a helyére tenni. Ekkor a legjobb megoldás, ha először az éjszakai alvóhelyekről gondoskodunk. Rakjuk a helyére az ágyakat keressük meg az ágyneműket, a fürdőszobai holmik közül csomagoljuk ki azokat amikre a lefekvéshez és a reggeli készülődéshez szükségünk lesz. Tegyük ugyanezt a konyhai felszereléssel is, csak ami feltétlenül szükséges.


  A költöztetés mindig stresszel jár ezt ne feledjük! 

Próbáljunk törekedni a jó hangulat fenntartására, csak rajtunk múlik, hogy egy veszekedésekkel terhelt kemény munkaként éljük meg a napot, vagy egy vidám jó hangulatú kalandként. Ezért fontos a fent említett alapos előkészület, hogy ne legyen hiány semmiben, ne kelljen kapkodni, így mindenki könnyeden vészelheti át a költöztetés nehéz napját.